30 mei 2023

What's love got to do with it?

Liefde

responsive image

Liefde

 

What’s love got to do with it? Uiteindelijk alles. Al voelt het in het dagelijks leven niet altijd zo, als de dagelijkse zaken hun aandacht opeisen. Koken, familiebezoek, sporten…. Je bent blij, boos, verdrietig, of je voelt je moe…

In het een vind je veel liefde… in het andere (nog) minder…

Het doel van spirituele ontwikkeling is, volgens mij, om alle lagen van niet-liefde rondom jezelf en de thema’s in je leven eraf te halen zodat uiteindelijk de kern overblijft: LIEFDE.

Soms verdwijnen blokkades door inzichten die je opdoet in een goed gesprek met een vriend(in) of therapeut, of door bewegen, door buiten zijn in de natuur, muziek, klussen… eigenlijk alles waardoor de energie weer kan stromen.

Obstakels, karma, patronen, weerstand of hoe je het ook noemt, het zijn allemaal energie-punten of energie-banen die vastzitten. Als die verdwijnen of losser worden, kan de energie weer stromen….

Energie, die in de kern eigenlijk gewoon LIEFDE is.

 

Afgelopen week overleed Tina Turner, een van mijn meest favoriete zangeressen aller tijden. Door haar stem, maar zeker ook door haar dansen en performance on stage. Als zij optrad was er een blok van energie…. Energie die ook de vonk bij mij deed branden.

Later in haar leven heeft Tina ook het spirituele pad verkent en prachtige cd’s gemaakt met mantra’s. Ook die maken een vonk wakker in mij.

Sommige mensen spreken een taal, of maken muziek, of hebben een uitstraling die je enorm aanspreekt.

Dankjewel Tina, voor al je nummers en muziek, je dansen en het delen van je levensverhaal. Ik heb er veel van geleerd, van mogen genieten en enorm veel inspiratie door opgedaan!

Nog meer willen lezen?

Blog pagina