6 juni 2023

Kleur

Een van mijn favoriete onderwerpen. Ik houd van veel - verschillende – kleuren, zowel in de natuur bij prachtige bloemen, maar ook bij woninginrichting en kleding. Kleur heeft een bepaalde energie en trilling en dat geeft je een bepaald gevoel in mijn beleving. Afhankelijk van hoe ik me voel vind ik deze of gene kleur mooi, .... of minder mooi.

responsive image

Kleur.

 

Een van mijn favoriete onderwerpen. Ik houd van veel – verschillende – kleuren, zowel in de natuur bij prachtige bloemen, maar ook bij woninginrichting en kleding. Kleur heeft een bepaalde energie en trilling en dat geeft je een bepaald gevoel in mijn beleving. Afhankelijk van hoe ik me voel vind ik deze of gene kleur mooi, …. of minder mooi.

 

Kleuren worden gekoppeld aan de chakra’s. Chakra’s zijn centra van energie in ons lichaam, die levenskrachtenergie ontvangen, assimileren en uitdrukken. Hier in het Westen associëren we vaak de volgende kleuren met de chakra’s: (vrij naar Anodea Judith)

 

1 rood basischakra overleving, veilig voelen aarde
2 oranje heiligbeenchakra verbinding, creativiteit water
3 geel zonnevlechtchakra kracht, zelfvertrouwen vuur
4 groen hartchakra liefde, evenwicht lucht
5 blauw keelchakra communicatie, expressie geluid
6 indigo voorhoofd/3e oog intuïtie, doorzien licht
7 violet kruinchakra verbinding met de kosmos bewustzijn

 

Chakra’s kunnen meer of minder goed de levensenergie opnemen en doorgeven. Als er blokkades of remmingen zijn, kan kleur helpen om een bepaald chakra’s beter in balans te brengen. Heb je behoefte aan aarding kan het bijvoorbeeld helpen als je rode kleding draagt of rood in je omgeving aanbrengt.

 

Vanochtend had ik zin in paars. Daarom heb ik wat paarse elementen toegevoegd aan mijn kleding, te weten een lila vestje en paarse, amethist-oorbellen. Ik ben benieuwd wat de rest van dag aan paarse inspiratie kan gebruiken….💜😇✨

Nog meer willen lezen?

Blog pagina