13 juni 2023

Verbinding

Verbinding is het mooiste wat er is. Als je je verbonden voelt, met jezelf, of de mensen om je heen, of de natuur, of de muziek die je hoort, je favoriete voetbalclub …. noem maar op, dan voel je je vervuld en blij. Je hebt dan vaak ook een doel, een richting, en je weet waarom je dingen wilt aanpakken of uitvoeren. :-)

responsive image

Verbinding is het mooiste wat er is. Als je je verbonden voelt, met jezelf, of de mensen om je heen, of de natuur, of de muziek die je hoort, je favoriete voetbalclub …. noem maar op, dan voel je je vervuld en blij. Je hebt dan vaak ook een doel, een richting, en je weet waarom je dingen wilt aanpakken of uitvoeren. 🙂

 

Misschien is verbinding wel de energie die alles samenhoudt, ons als mensen bij elkaar, de natuur, het heelal…

 

Juist in de ruimte tussen dingen, tussen ademhalingen… kun je die ruimte of verbinding voelen….

 

Ik word er altijd blij van als ik me verbonden voel. Iedere ochtend als ik mediteer en even -bewust- contact leg met mijn Hoger Zelf. Gedurende de dag als ik me verbonden voel met de mensen om me heen. Als ik in de natuur ben en de rustige energie voel die daar (meestal) aanwezig is, waardoor ik meer besef wat er werkelijk toe doet in het leven. Niet de buitenkraan die gerepareerd moet worden, maar alles wat er wel is….

 

Onze geest is -van oudsher- vooral gericht op wat er gerepareerd moet worden, wat er nog niet is en waarvan we denken dat het ons gelukkig zal maken als het er wel is, en op de dingen die ‘moeten’ gebeuren. Dat is evolutionair zo gegroeid en was -en is- ook nodig om te over-leven.

 

Maar om gelukkig te zijn is bewust leven een hele fijne aanvulling daarop. Bewust leven waarbij je je aandacht richt op verbinding en ruimte. Niet dat je altijd gelukkig moet of kunt zijn, maar wel vaker gedurende de dag. En die buitenkraan functioneert straks ook wel weer 😉

Nog meer willen lezen?

Blog pagina