responsive image

28 februari 2024

Wat is de rol van engelen en gidsen bij channelen?

Channelen betekent dat je een staat van verruimd bewustzijn bereikt, waarin je contact maakt met je Hogere Zelf (of Ziel), een gids van een hoog niveau of met de Bron. Engelen en gidsen kunnen je daarbij helpen.

responsive image

21 februari 2024

Wat is channelen?

Channelen houdt in dat je een staat van verruimd bewustzijn bereikt, waarin je contact kan maken met je Hogere Zelf (of Ziel), een gids van een hoog niveau of met de Bron. Iedereen kan (leren) channelen, je hoeft niet spiritueel ontwikkeld te zijn of je hele leven al gevoelig te zijn geweest om te kunnen channelen.

responsive image

24 oktober 2023

Meditatie

Het woord ‘meditatie' komt van het Latijnse meditatum, dat 'nadenken' of ‘contemplatie’ betekent.
Meditatie kun je ook wel ‘bewustzijnstraining’ noemen. Het is een soort mentale oefening met als doel om je te ontspannen, je aandacht te focussen en je bewustzijn te vergroten.
Je kunt zeggen dat mediteren voor de geest is, wat lichaamsbeweging voor je lichaam is.

responsive image

10 oktober 2023

Bloemen

Zo lang ik me kan herinneren word ik enorm blij van bloemen. In allerlei kleuren en afmetingen, met verschillende geuren… Onze tuin is dan ook (liefst) een bloemenzee, waar in elk seizoen weer andere bloemen bloeien: hortensia’s, goudsbloemen, rozen in diverse kleuren, water-lelies, tulpen … Ook groen in huis maakt enorm blij. Iedere kamer fleurt, wat mij betreft, op met groene planten, maar zeker ook met bloemen. Er zijn mensen die denken dat bloemen bestaan uit engelen-energie. Ik zelf denk dat alles bestaat uit engelen-energie (of Chi, prana, of hoe je de elementaire levensenergie ook wilt noemen).

responsive image

4 juli 2023

Vakantie

Binnenkort breekt de vakantie-periode weer aan. Even bijkomen en zo min mogelijk doen. Of juist energie opdoen door allerlei spannende avonturen te beleven, al dan niet in het buitenland. Fysieke uitdagingen opzoeken of juist urenlang op het strand liggen. Lekker met een boek in de tuin of je huis verbouwen… allerlei activiteiten waar je normaal gesproken niet aan toekomt gedurende het jaar.

responsive image

20 juni 2023

Plezier

Plezier of levenslust vind ik enorm interessant. Waarschijnlijk omdat ik het zo lang niet gevoeld heb in mijn leven. Ik leefde wel en deed ook plichtsgetrouw alles wat ik ‘moest’ doen, haalde prima diploma’s, had goede banen, vrienden, sociale contacten, hobby’s etc. Maar de echte sprankeling vanuit mezelf: wat wil ik nou en waar word ik blij van, ontbrak. Ik wist vaak niet eens wat ik wilde of echt leuk zou vinden, dus deed ik wat er van me verwacht werd. Dat gaf richting.


responsive image

13 juni 2023

Verbinding

Verbinding is het mooiste wat er is. Als je je verbonden voelt, met jezelf, of de mensen om je heen, of de natuur, of de muziek die je hoort, je favoriete voetbalclub …. noem maar op, dan voel je je vervuld en blij. Je hebt dan vaak ook een doel, een richting, en je weet waarom je dingen wilt aanpakken of uitvoeren. :-)
Misschien is verbinding wel de energie die alles samenhoudt, ons als mensen bij elkaar, de natuur, het heelal…

responsive image

6 juni 2023

Kleur

Kleur.

Een van mijn favoriete onderwerpen. Ik houd van veel - verschillende – kleuren, zowel in de natuur bij prachtige bloemen, maar ook bij woninginrichting en kleding. Kleur heeft een bepaalde energie en trilling en dat geeft je een bepaald gevoel in mijn beleving. Afhankelijk van hoe ik me voel vind ik deze of gene kleur mooi, .... of minder mooi.

Kleuren worden gekoppeld aan de chakra’s. Chakra’s zijn centra van energie in ons lichaam, die levenskrachtenergie ontvangen, assimileren en uitdrukken. Hier in het Westen associëren we vaak de volgende kleuren met de chakra’s: (vrij naar Anodea Judith)

1 rood basischakra overleving, veilig voelen aarde
2 oranje heiligbeenchakra verbinding, creativiteit water
3 geel zonnevlechtchakra kracht, zelfvertrouwen vuur
4 groen hartchakra liefde, evenwicht lucht
5 blauw keelchakra communicatie, expressie geluid
6 indigo voorhoofd/3e oog intuïtie, doorzien licht
7 violet kruinchakra verbinding met de kosmos bewustzijn

Chakra’s kunnen meer of minder goed de levensenergie opnemen en doorgeven. Als er blokkades of remmingen zijn, kan kleur helpen om een bepaald chakra’s beter in balans te brengen. Heb je behoefte aan aarding kan het bijvoorbeeld helpen als je rode kleding draagt of rood in je omgeving aanbrengt.

Vanochtend had ik zin in paars. Daarom heb ik wat paarse elementen toegevoegd aan mijn kleding, te weten een lila vestje en paarse, amethist-oorbellen. Ik ben benieuwd wat de rest van dag aan paarse inspiratie kan gebruiken….💜😇✨

responsive image

31 mei 2023

What's love got to do with it?

Liefde

What’s love got to do with it? Uiteindelijk alles. Al voelt het in het dagelijks leven niet altijd zo, als de dagelijkse zaken hun aandacht opeisen. Koken, familiebezoek, sporten…. Je bent blij, boos, verdrietig, of je voelt je moe…

In het een vind je veel liefde… in het andere (nog) minder…

Het doel van spirituele ontwikkeling is, volgens mij, om alle lagen van niet-liefde rondom jezelf en de thema’s in je leven eraf te halen zodat uiteindelijk de kern overblijft: LIEFDE.

Soms verdwijnen blokkades door inzichten die je opdoet in een goed gesprek met een vriend(in) of therapeut, of door bewegen, door buiten zijn in de natuur, muziek, klussen… eigenlijk alles waardoor de energie weer kan stromen.

Obstakels, karma, patronen, weerstand of hoe je het ook noemt, het zijn allemaal energie-punten of energie-banen die vastzitten. Als die verdwijnen of losser worden, kan de energie weer stromen….

Energie, die in de kern eigenlijk gewoon LIEFDE is.

Afgelopen week overleed Tina Turner, een van mijn meest favoriete zangeressen aller tijden. Door haar stem, maar zeker ook door haar dansen en performance on stage. Als zij optrad was er een blok van energie…. Energie die ook de vonk bij mij deed branden.

Later in haar leven heeft Tina ook het spirituele pad verkent en prachtige cd’s gemaakt met mantra’s. Ook die maken een vonk wakker in mij.

Sommige mensen spreken een taal, of maken muziek, of hebben een uitstraling die je enorm aanspreekt.

Dankjewel Tina, voor al je nummers en muziek, je dansen en het delen van je levensverhaal. Ik heb er veel van geleerd, van mogen genieten en enorm veel inspiratie door opgedaan!